Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat te doen bij defect aan cv-ketel

Een defect aan uw cv-ketel komt altijd onverwachts en omdat uw cv-ketel uw huis warm houdt, is het belangrijk dat u de cv-ketel zo snel mogelijk weer aan de praat krijgt. Om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel geen defect krijgt in de winterperiodes, moet er jaarlijks onderhoud gedaan worden aan uw cv-ketel. Doet u dit niet, dan is de kans op een defect vele malen groter. Wanneer u toch met een kapotte cv-ketel komt te zitten is het handig als u weet wat u zelf kan doen om de ketel weer draaiende te krijgen. Lees hieronder wat de oorzaken kunnen zijn van uw defect en wat u daaraan kan doen:

Radiator

Te lang gebruikt

Heeft u langer dan gebruikelijk onder de douche gestaan of hebben meerdere personen achter elkaar gebruik gemaakt van de douche? Dan kan het zo zijn dat uw radiator oververhit is en op een beveiligde stand is gegaan. Wacht in dit geval een aantal uur, hierna is uw cv-ketel weer normaal te gebruiken

Tijd niet gebruikt

Wanneer u op vakantie bent geweest en de cv-ketel een tijdje niet aan heeft gestaan, kan het zijn dat de radiator even nodig heeft om op te starten. Is dit het geval? Wacht dan een paar uur en geef uw cv-ketel de tijd om op te warmen. In de meeste gevallen werkt uw cv-ketel daarna weer probleemloos.

Batterij

Wanneer de batterijen van uw thermostaat op zijn, dient u deze te vervangen.

Nieuwe cv-ketel

Wanneer u een gloednieuwe cv-ketel heeft kan het zijn dat de bedrading niet goed zit. Wilt u dit zelf controleren? Bekijk dan eerst de handleiding. Wanneer u de handleiding heeft gelezen kunt u de bedrading één voor één nalopen.

Probleem niet verholpen?

Wanneer u er zelf niet uitkomt zal u contact op moeten nemen met een loodgieter spoedservice. Door de spoedservice in te schakelen kunt u binnen een uur weer gebruik maken van uw cv-ketel.