Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is de beste investering in je huis?

Nu dat het beter gaat met de economie hebben veel huiseigenaren weer meer ruimte om in hun eigen huis te investeren. Maar waar kun je het beste in investeren? Ga je voor een gloednieuwe keuken – of zorg je ervoor dat het energielabel van een B naar een A gaat?

Veel mensen geloven dat het bij huizen alleen om de vierkante meters draait. En het klopt dat hoe meer vierkante meters je hebt, hoe meer je huis waard zal zijn. Maar vaak is het toch erg lastig om extra meters toe te voegen. Je denkt dan al gauw aan een extra verdieping of een serre in de achtertuin (voortuin is vaak lastig een vergunning voor te krijgen). Maar wat voor mogelijkheden heb je nog meer?

Praktische en cosmetische investeringen

Alle andere investeringen in je huis zijn vaak onder te verdelen in 2 verschillende categorieën: praktische en cosmetische. Praktisch houdt in dat de functionaliteit van je huis verbeterd wordt en cosmetisch houdt in dat je huis er beter uit komt te zien. Onder praktische investeringen valt dus onder andere het laten leggen van zonnepanelen of een tweede WC inbouwen. Deze zorgen ervoor dat je huis beter functioneert en het prettiger is om er in te wonen. Ook kan het aanleggen van een dakkapel een goede keuze zijn als een van de slaapkamers nog geen raam heeft.

Cosmetische investeringen daarentegen zijn vaak verbouwingen die je huis een bepaalde uitstraling geven. Denk hierbij aan een nieuwe keuken of badkamer. Belangrijk om te beseffen is dat een nieuwe keuken niet altijd direct in waarde zal stijgen. Het gaat namelijk om persoonlijke smaak en ook al zien potentiele kopers dat de keuken er goed uit ziet – het betekent niet dat ze bereid zijn hier extra voor te betalen.

Defecten verhelpen en energieverbruik – dat loont

Als je een zo groot mogelijke winst wilt zien op elke euro die je investeert, dan wordt het aangeraden om je te focussen op 2 plekken: de eerste is om alle defecten in je huis te verhelpen. Als je dakgoot lekt en je daardoor een grote donkere plek in je slaapkamer hebt dan is dat de #1 prioriteit. Defecten aan je huis kunnen de prijs namelijk aanzienlijk verlagen. Dus daar kun je het beste in investeren.

En wanneer je huis nergens meer last van heeft, dan kun je gaan kijken hoe je het energiezuiniger kunt maken. Dit verschilt per huis, maar het is vaak een goed idee om eerst beter te isoleren (kunststof kozijnen met dubbel glas voor goede isolatie van ramen). En als je huis al goed geïsoleerd is dan kun je overwegen om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te leggen. Het fijne aan investeren om je huis energiezuiniger maken is dat je hier al direct profijt van hebt door een lagere energie- en gasrekening.

Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op wat je zelf wilt. Ga je snel verhuizen en wil je de maximale prijs eruit halen? Repareer dan alle defecten. Maar heb je nog lang geen plannen om te verkopen? Kies dan voor die investeringen die jouw woonplezier verhogen.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen