Car hire cyprus
Image default
Architecture

Wake up lights getest

Een wake up light of lichtwekker wekt je geleidelijk wakker, zodat je rustig de dag ingaat, in plaats van je uit bed te schudden met een luide zoemende wektoon. Een wake up light simuleert het natuurlijke zonlicht met een geleidelijk toenemend licht.

Voordelen van een wake up light

  • Blootstelling aan daglicht ’s morgens via een wake up light kan die ochtend cortisol piek ondersteunen en helpt je de dag op te starten. Ben je afhankelijk van cafeïne om je op gang te helpen? Die symptomen wijzen vaak op een laag ochtendcortisol.
  • Een wake up light helpt melatonine in evenwicht te houden Studies tonen aan dat blootstelling aan dageraadstimulatie ’s morgens een betere melatonine balans gedurende de hele dag ondersteunt.
  • Een wake up light kan helpen bij depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis. Lichttherapie is zwaar bestudeerd als behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis. Dit kan een wake up light waardevoller maken in de donkere maanden van de winter, dan in de zomer. Studies suggereren dat stimulatie van de dageraad een effectieve behandeling kan zijn voor seizoensgebonden affectieve stoornis.

Wat is een wake-up light?

Een traditionele wekker maakt gebruik van geluid om u uit uw slaap te wekken, maar dit kan voor sommigen te schokkend zijn. De laatste jaren zijn wake-up lights een steeds populairder alternatief geworden.

In plaats van alleen op geluid te vertrouwen, simuleren wake-up lights de zonsopgang door langzaam lichter te worden over een bepaalde periode. Op die manier kunnen ze u geleidelijker wekken dan een traditioneel alarm. De duur van de simulatie van de zonsopgang varieert per model, net als het kleurengamma.

Net als bij traditionele wekkers hebben de meeste wekkers een ingebouwd alarm dat kan worden ingesteld op een bepaalde tijd, ongeacht de tijd van zonsopgang in uw regio. Veel modellen hebben ook een zonsondergangsmodus om u te helpen u voor te bereiden op uw slaap.

Bovendien hebben wekkerlampen vaak geluidsopties. In overeenstemming met het natuurlijke thema zijn dit vaak vogels die fluiten, watervallen of andere omgevingsgeluiden.

 

Hoe kiest u een wake-up light?

Bij het kiezen van een goede wake-up light kan het handig zijn om de functies en instellingen te vergelijken om de juiste te vinden. Elke wekkerlamp heeft grotendeels dezelfde functie, maar bepaalde variaties en extra functies kunnen specifieke gebruikers aanspreken.

Waarop moet u letten bij de aanschaf van een wake-up light

Met zo veel opties op de markt is het belangrijk om te weten hoe wake-up lights van elkaar verschillen om er een te vinden die aan uw individuele behoeften voldoet.

Om u te helpen een weloverwogen aankoop te doen, belichten we de belangrijkste functies waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een wake-up light.

Wake-up functies

Wake-up lampen verschillen vaak in termen van beschikbare functies en instellingen. Terwijl sommige lampen gewoon feller worden, simuleren veel weklampen de kleuren van de zonsopgang.

Om het lichtalarm te vergezellen, kunnen wekkerlampen ook een traditioneel geluidsalarm met natuurlijke geluiden of FM-radio hebben.

Functies voor opwinden

Naast de instellingen voor de zonsopgang hebben sommige weklampen ook een zonsondergangssimulatie. Door geleidelijk te dimmen en van kleur te veranderen, helpt deze functie gebruikers om zich te ontspannen voordat ze in slaap vallen. De opwindfuncties kunnen ook kalmerende, natuurlijke geluiden of meditaties omvatten.

Batterij-ondersteuning

Veel wake-up lampen werken op netvoeding of USB. Sommige lampen hebben een back-upbatterij, zodat de lamp ook werkt als de stroom uitvalt. Dit geeft gebruikers extra gemoedsrust. De reservebatterij is meestal niet bedoeld als primaire energiebron en moet regelmatig worden vervangen.

Waarde

Waarde is een belangrijke overweging voor kopers, en de meesten zullen de kosten van een wake-up light willen vergelijken met de functies die het biedt. Sommige kopers zullen een hogere prijs verantwoorden voor een wake-up light met extra opties zoals smart home-integratie of wind-downinstellingen. Anderen willen misschien een eenvoudiger ontwerp dat geen hoge prijs rechtvaardigt.

Slimme functies

Het wordt steeds gebruikelijker om huishoudelijke voorwerpen te voorzien van smart home-integratie, en wake-up lampen vormen hierop geen uitzondering.

Hoewel veel wake-up lights compatibel zijn met Amazon’s Alexa en Google Home, is het niet ongebruikelijk dat een fabrikant zijn eigen app of premium service aanbiedt. Met behulp van deze slimme apparaten kunnen wake-up lampen vaak worden geprogrammeerd en bediend van buiten het huis of met de stem.

Stijl

Elke wake-up light heeft zijn eigen vorm, kleuren en stijl. Hoewel niet elk design van de wekker voldoet aan uw persoonlijke smaak of past bij de inrichting van uw slaapkamer, is er een ruime keuze voor een verscheidenheid aan kopers.

Naast de kleurveranderingen bij het ontwaken en opwinden, bieden sommige wake-up lampen de mogelijkheid van meerkleurige verlichting. Dit kan een licht om nauw aan te sluiten bij het kleurenpalet van een kamer, of een beroep op degenen die willen een aanpasbare optie.

Weergave

Veel wake-up lampen hebben een digitale klok. Andere kunnen extra informatie weergeven of zijn voorzien van een functioneel touchscreen. Sommige displays kunnen ook een nachtmodus hebben of volledig worden uitgeschakeld om de slaap niet te verstoren.

Andere functies

Naast de meest gebruikelijke functies kunnen wekkerlampen ook slaapverhalen of geleide meditaties bevatten, die alleen of in combinatie met andere ontspanningsfuncties kunnen worden gebruikt. Sommige modellen hebben ook een speciale leeslamp- of nachtlampmodus.

Sommige weklampen zijn gekoppeld aan een app en bieden de mogelijkheid om meer opties te downloaden zodra deze beschikbaar zijn