Car hire cyprus
Image default
Travel

Vijf redenen om nu naar Cyprus te gaan!

Als je een vakantie naar Europa gaat plannen weet je dat je zeker naar landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië moet. Wat komt daarna? Waarom ga je niet naar Cyprus?

De reden dat je niet meteen aan Cyprus denkt is omdat het minder bekend is onder toeristen. Toch is Cyprus zeker de moeite waard. Het heeft een bijzondere cultuur en veel erfgoed, prachtig landschap en onvergetelijke archeologische ruïnes. Ben je nieuwsgierig? We gaan je vertellen welke vijf dingen je zeker moet doen als je op Cyprus bent!

5 Bezienswaardigheden op Cyprus

Bezoek Ancient Kourion

Je moet hier zeker heen als je van geschiedenis houdt. Ancient Kourion ligt bij een klif aan de kust en geeft je een adembenemend uitzicht over het land. Ik denk dat je het prachtig gaat vinden. Het is groot en je vindt er een theater (het House of Eustolios), het grote Byzantijnse basiliekgebied, en nog veel meer.

Geniet van een dag met jouw geliefden in Larnaca

Larnaca is een resort aan de zee. Je proeft hier echt de sfeer van de locals. Je kunt er lekker zonnen of sporten op het strand.

Er is ook een Turks plein genaamd Skala en de Agios Lazaros (kerk van St. Lazarus). Hier leer je meer over de geschiedenis.

Ten westen van Larnaca ligt een meer met zout water, in de lente zijn hier veel roze flamingo’s te vinden. Er omheen liggen een aantal bergdorpjes die vele culturele toeristische attracties te bieden hebben.

Het is verstandig om een auto te huren als je naar Cyprus gaat. Lees hier meer over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/nl-cyprus/. Dit is de beste manier om op dit eiland van het prachtige uitzicht te genieten. Het openbaar vervoer op Cyprus laat te wensen over dus de snelste en eenvoudigste manier is het huren van een auto.

Het kost ongeveer €55,- per dag om op Cyprus een auto te huren. De meest goedkope verhuurbedrijven zijn NU Car, Alamo en Green Motion.

Om een auto te kunnen huren op Cyprus moet je:

–          21 jaar of ouder zijn en al minimaal 3 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

–          Extra betalen als je jonger bent dan 25 jaar, afhankelijk van het soort auto dat je huurt.

–          Maximaal 75 jaar oud zijn.

–          In het bezit zijn van een Europees of internationaal rijbewijs.

Verblijf in Troodos Villages

Dit gebied, met veel gebergte, ligt in het zuidwesten van Cyprus. Troodos staat vol met huisjes van traditionele steen gemaakt en geplaveide steegjes. Het heeft één van de meest verbazingwekkende kerken en kloosters die mensen betoveren.

Bezoek Cyprus Museum

Omdat Cyprus rijk is aan archeologische vindplaatsen mag je het Cyprus Museum zeker niet overslaan. Je vindt er mooie artefacten uit het tijdperk van Ottoman. Sla de grote collectie terra cotta standbeelden uit de 7e eeuw voor Christus ook niet over.

Neem een duik in het water van Nissi Beach

Nissi Beach is één van de meeste beroemde stranden van Cyprus. Het ligt aan de strip van Cyprus en het heeft prachtig wit zand. Het is een vredig gebied en heeft alles te bieden wat je op het strand nodig hebt.

https://www.autoprio.nl