Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Tips voor een beginnend webdesigner

 

Niet iedereen kan direct een professionele website in elkaar zetten. Daar is nou eenmaal ervaring voor nodig, en het maken van goede websites vereist ook een bepaalde mate van creativiteit. Er zijn heel wat criteria waar een professionele website aan dient te voldoen waarvan een groot deel afhankelijk van het doel van de website. Beginnende webdesigners hebben het hier vaak moeilijk mee en weten niet precies waar zij allemaal op moeten letten. Hieronder geven we wat tips voor een beginnend webdesigner die gebruikt kunnen worden bij het maken van een professionele website. Wil u een professionele website laten maken in Rotterdam? SAM Design kan het voor u regelen.

 

Interactiviteit

Interactiviteit is een mooi woord voor het laten uitvoeren van acties door de bezoeker van de website. Als we aannemen dat het doel van de website is om producten te verkopen zet interactie aan tot het kiezen en uiteindelijk kopen van een product. Interactiviteit is enorm belangrijk bij het maken van websites omdat bezoekers uiteindelijk iets moeten kopen of doen, anders heeft de eigenaar van de website er niks aan. Beginnende webdesigners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een contactformulier of chatformulier.

 

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een website is misschien wel het belangrijkste criteria dat een bezoeker op de website laat blijven. En elke webdesigner weet; hoe langer een bezoekers op de site blijft, hoe hoger de kans dat de bezoeker converseert ofwel iets koopt. Daarom dient gebruiksvriendelijkheid bij elke stap van het website design in achting genomen te worden. Gebruiksvriendelijkheid kan verhoogd worden door de website er goed uit te laten zien en de website duidelijk te maken.

 

Zoekmachine optimalisatie

Een website die niet geoptimaliseerd is voor zoekmachines zal heel weinig bezoekers trekken, en weinig bezoekers betekent weinig verkoop, omzet en winst. Daarom moet ook zoekmachine optimalisatie tijdens elke stap van het design in acht genomen worden. Technische optimalisatie is heel belangrijk. Goed gebruik van headers, titels en meta descriptions maken de website begrijpelijk voor de zoekmachine en dan zullen er eerder bezoekers naar de website komen.