Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooter kopen online

Een moderne scooter kopen is niet te vergelijken met vroeger, de techniek verandert steeds, scooters worden steeds geavanceerder. Bij een scooter kopen zul je deze doorgaans aanschaffen voor een langere periode, kies dan voor een scooter die toekomstbestendig is. Hier zijn enkele technische verschillen binnen het huidige scooter aanbod:

 

Benzine en elektrisch

Bij een scooter kopen kun je tegenwoordig naast de bekende benzine motor ook kiezen voor een elektrische motor. Elektrisch rijden is vaak goedkoper per kilometer omdat stroom goedkoper is, en er minder onderdelen zijn die stuk kunnen gaan. Je kunt de scooter thuis opladen, ze zijn stil en milieuvriendelijk. De aanschafprijs ligt wel een stuk hoger.

 

Tweetakt en viertakt

Veruit de meeste scooters worden geleverd met een viertakt motor. Dan is het een kwestie van tanken en rijden, je hoeft geen mengsmering toe te voegen. De echte brommer fanaten kiezen nog voor tweetakt omdat de motor feller rijdt. Als je niet alle ins en outs van de scooter hoeft te weten is een viertakt waarschijnlijk de beste keuze.

 

Automatisch en schakelen

Bij een auto kopen kiezen de meeste mensen voor schakelen, bij een scooter kopen kiezen de meeste mensen juist voor een automaat. De meeste scooters hebben geen manuele koppeling, alleen gas geven en klaar. In een land zonder hoge bergen is dat ook niet echt nodig, voor de meeste rijders is een automatische scooter de meest logische keuze.

 

Snorfiets en bromfiets

Op een snorfiets mag je maximaal 25 km/u rijden, met een bromfiets mag je tot 45 km/u rijden. Bij een bromfiets moet je een helm dragen en je rijdt op de openbare weg, met een snorfiets is een helm dragen niet verplicht en je mag op het fietspad rijden. De keuze voor een snorfiets of bromfiets hangt sterk af van jouw rijgedrag. Een snorfiets sneller laten rijden is heel eenvoudig maar wettelijk niet toegestaan!

http://www.scooterkopenonline.nl/