Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Schijfremslot kopen goedkoop online

Je hebt zojuist een splinternieuwe scooter gekocht, heb je aan alles gedacht? Een goed merk, een mooi model, bijzonder kleurtje… Een hoes om de scooter te beschermen tegen regen en sneeuw. Is de verzekering geregeld? Diefstal van scooters komt helaas nogal eens voor, wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten zul je ook voorzorgsmaatregelen moeten treffen zoals een gekeurd slot. Een kettingslot is heel veilig maar niet altijd handig, een alarmsysteem is duur en niet altijd effectief. Je kunt ook een schijfremslot kopen, dat is een goede, praktische en veilige manier om jouw scooter veilig te stellen.

 

Hoe werkt een schijfremslot?

Zoals de naam al doet vermoeden bevestig je het slot op de schijfrem van de scooter. Houdt er dus rekening mee dat er gaten aanwezig zijn, en dat je bij het schijfremslot kopen kiest voor de juiste maat. Dit type slot is doorgaans lastig te kraken en zal de meeste dieven afschrikken. Je kunt een schijfremslot kopen in combinatie met een ketting aan een paal voor optimale veiligheid.

 

Je kunt verschillende soorten schijfremsloten kopen

Er zijn verschillende types, kies niet direct voor de goedkoopste versie, uiteindelijk is een slot kopen goedkoper dan een nieuwe scooter kopen. Dit zijn de meest voorkomende mogelijkheden bij een schijfremslot kopen:

 

  • De maat van het slot, vaak is dit 5mm, er zijn ook dikkere en dunnere sloten. Controleer goed hoe dik het slot mag zijn voor jouw scooter.
  • Je kunt een schijfremslot kopen met een “reminder cable”, dat is een kabeltje die je vastmaakt aan het stuur zodat je niet kunt vergeten dat jouw scooter op slot staat. Daarmee voorkom je fikse schade aan jouw scooter.
  • Er zijn schijfremsloten met een alarmsysteem ingebouwd. Dat biedt extra beveiliging, dit kan een goedkoop alternatief zijn voor een alarmsysteem op de scooter zelf.
  • Let bij de keuze van jouw schijfremslot op de ART rating, hoe hoger het aantal sterren hoe lastiger het is het slot te kraken. Niet alle sloten zijn voorzien van een ART rating, de verzekeraar kan hier wel naar vragen.

 

Dit zijn de voornaamste zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een schijfremslot.