Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Het verschil tussen scooter, bromfiets en snorfiets

Ben je aan het leren voor het halen van je scooter theorie maar weet je nou niet precies het verschil tussen een scooter, brommer en bromfiets? In dit artikel lees je alles over het verschil tussen deze drie zodat jij weet wat je lees tijdens het leren voor je scooter theorie.

 

Scooter

Scooter is de verzamelnaam voor zowel bromfietsen (brommers) als snorfietsen. Alle bromfietsen en snorfietsen zijn dus scooters. De letterlijke definitie van een scooter is: een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. De voeten worden tijdens het rijden naast elkaar geplaatst tussen de stuurrichting van de zitplaats.

 

Bromfiets (brommer)

Een bromfiets of brommer is een voortuig waarmee je niet sneller mag rijden dan 45 kilometer per uur in Nederland. Daarnaast heeft een bromfiets een verbrandingsmotor met maximaal 50cc aan vermogen of een elektromotor met een maximaalvermogen van 4kW. Je mag sinds 2013 op een bromfiets rijden met rijbewijs B, rijbewijs A en rijbewijs AM. Op een bromfiets moet je altijd een helm dragen, dit is wettelijk verplicht. Een bromfiets heeft een geel kentekenplaatje.

 

Snorfiets

Je kan een snorfiets zien als de lichte versie van een bromfiets. Met je bromfiets mag je nog maximaal 45 kilometer per uur maar met een snorfiets ligt dit een stuk lager met 25 kilometer per uur. Ondanks het verschil in maximum snelheid is het maximale vermogen bij snorfietsen gelijk aan dat van bromfietsen. Ook de regels omtrent het rijbewijs zijn hetzelfde als bij de bromfiets. Een verschil tussen de snorfiets en bromfiets is dat een snorfiets een blauw kentekenplaatje heeft en dat er geen helm hoeft worden gedragen, al is dit wel aangeraden.

 

Nu weet je het verschil tussen de scooter, bromfiets en snorfiets. Dit zal het leren van je scooter theorie makkelijker maken en misschien helpt het je ook bij de keuze wat je wilt aanschaffen als je je rijbewijs AM hebt gehaald.