Geschiedenis in Gdynia

Geschiedenis in Gdynia

Gdynia is een havenstad in het noorden van Polen. Deze relatief grote stad telt rond de 250.000 inwoners en dateert uit de 13e eeuw. Een stad zo oud als Gdynia is natuurlijk gevuld met geschiedenis. Zo heeft Gdynia tal van Verschillende musea door de hele stad. Zo kan een dagje Gdynia al snel worden omgetoverd tot een culturele trip door het verleden. Wij hebben voor u een lijstje samengesteld met de leukste musea van Gdynia.

Emigration Museum in Gdynia

In het gebouw van het voormalige station in de haven van Gdynia staat het Emigration Museum. Zoals de naam al doet vermoeden staat dit museum in het teken van emigratie van en naar Polen. Het museum zit vol met interessante documenten en beschrijvingen van emigratie uit het verleden en het heden van Polen.

Okret Muzeum ORP Blyskawica

Deze oude Britste Destroyer uit 1937 is een belangrijk stukje geschiedenis in Gdynia. Tijdens het bezoekje krijg je een goede blik op alle aspecten van het schip. Van de machinekamer en de wapenkamer tot de keuken en de vertrekken.  Naast het schip zelf kan er nog veel geleerd worden over de Poolse marine en hoe deze onderhouden wordt.

Dar Pomorza –  Oddzial Centralnego Muzeum Morskiego

Dit historische schip is een must see voor de fans van oudere schepen en vooral zeilschepen. Dit prachtige schip is zeer goed onderhouden over de jaren en daardoor goed bewaard gebleven. Tijdens de tour wordt de geschiedenis van dit schip duidelijk en hoe het jaren heeft gediend als opleidingsschip voor Poolse zeilers.

Polish Naval Museum

Dit museum ligt in het centrum van Gdynia. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad vanwege de grote militaire apparatuur en de tentoongestelde wapens. In dit museum is een permanente tentoonstelling van een ontdekt marineschip en de afweersystemen van de kust tijdens de tweede wereldoorlog.

City of Gdynia Museum

Het officiële stadsmuseum van Gdynia zit bomvol met alle geschiedenis van de havenstad. De reis naar dit museum is de tijd zeker waard. Prachtig gelegen aan de kust en een echt authentiek gebouw. Dit museum verteld over de uitgebreide geschiedenis van Gdynia, van het kleine vissersdorpje in de 13e eeuw tot de prachtige grote stad zoals deze er nu is.

Motorsport Museum

Het Motorsport Museum in Gdynia is een prachtig museum voor de echte liefhebber van oldtimers. Binnen staat een prachtige collectie van verschillende oude auto’s door de jaren heen.

Natuurlijk is een dagje cultuur en geschiedenis bekijken een leuke bezigheid. Na zo’n lange dag zal een heerlijke maaltijd niet misstaan. Een echte aanrader is het Scandinavische restaurant GaRD in Gdynia. Een keuken vol met de lekkerste gerechten zoals ze in Scandinavië zelf gemaakt worden. GaRD zit in het Courtyard Waterfront Hotel Gdynia.

https://gardtastescandinavian.com/pl/gard-gdynia/