Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een proefrit maken met je occasion

 

Het is verstandig om je occasion in Zevenaar te proefrijden. Zo haal je allerlei dingen naar boven met de proefrit. Hier geven we je tips om de proefrit met de occasion uit Zevenaar zo effectief mogelijk te maken. Na de testrit weet jij alles wat je moet weten van de tweedehands auto. Zo kom je niet voor verassingen te staan wanneer je de auto koopt.

 

Ten eerste, rij op alle soorten wegen. Op elk wegdek zal de auto anders rijden. Daarom is het belangrijk om ze allemaal uit te proberen samen met de bijbehorende snelheden.

 

Luister goed. Doe de ramen open. Het enige wat je mag horen zijn de motorgeluiden en geluiden van de banden. Je hoort meer wanneer je in een tunnel rijdt of langs een hoge muur. Dan wordt het geluid namelijk weerkaatst. Hoor je toch andere vreemde geluiden? Ga dan op nadere inspectie. 

 

Controleer of de auto stabiel vooruit blijft rijden. Mankementen kunnen veroorzaakt worden door de bandenspanning, controleer deze ook. Wanneer je stuurt, let dan goed op of er vertraging zit tussen het moment van sturen aan het stuurwiel en de banden. Trilt het stuur? Dat kan komen doordat de banden slecht gebalanceerd zijn.

 

Het remmen is ook zeer belangrijk voor de veiligheid. Schud de auto onder het remmen? Dan is er iets mis met de remschijven. Hetzelfde geld voor als de auto naar links of rechts afwijkt wanneer er wordt geremd. Zelfs onder hoge snelheid mag de auto niet naar rechts of links afwijken. Duik onder de auto voor de remleidingen voor lekkages. Het rempedaal mag tenslotte nooit inzakken voordat er is geremd.

 

Controleer de koppeling of deze wel soepel werkt. Deze mag niet hoog aangrijpen en moet zonder hakken of stoten werken. Koppelen op een hoog toerental moet ook soepel gaan, anders is de koppeling versleten.

 

Voor al je occasions uit Zevenaar kun je terecht bij Saab. Een vertrouwde autodealer waar klanten zeer tevreden de deur uitlopen én terugkomen.

 

http://www.saab-arnhem.nl/