Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Belang toegangscontrole bij uw bedrijf

Toegangscontrolesystemen zijn essentieel voor elk bedrijfspand. U wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar kan binnenlopen. Het is belangrijk dat de entree voor uw personeel gemakkelijk is, maar wel veilig gebeurt. Met de meerderheid van de inbraken die plaatsvinden wanneer personeel gewoon aanwezig is, is het ondenkbaar dat er geen toegangscontrolesysteem aanwezig is bij uw bedrijf. In dit artikel worden alle mogelijkheden wat betreft toegangscontrole met u doorlopen. Daarnaast wordt er een nieuwere variant van toegangscontrole, waarbij interactie plaatsvindt besproken: intercomsystemen. Bent u er al uit of wilt u direct kijken naar beveiligingsopties en toegangssystemen voor uw bedrijf? Ga dan direct naar Arend beveiliging!

 

Soorten toegangscontrolesystemen

Er zijn verschillende soorten toegangscontrolesystemen. De meest bekende en tevens oudste is toegangscontrole door een code. Dit is wel direct de minst veilige, omdat dit gemakkelijk uitlekt. Een veiligere en praktischere optie is het scannen van een chip of kaart. Deze passen die de toegangscontrole mogelijk maken leggen vast wie er binnenkomt, hoe laat en wanneer deze weer weggaat. Zo kan een manager zijn personeel in de gaten houden. Het laatste alternatief is minder praktisch maar zeer veilig. Gezichtsherkenning of zelfs irisscanners laten alleen specifieke personen binnen. Dit is vooral intern bij streng beveiligde ruimtes gebruikelijk, maar zeer effectief.

 

Intercomsystemen als extra beveiliging

Intercomsystemen kent u misschien wel van appartementencomplexen. Dit is echter ook de ideale oplossing voor managers om de toegangscontrole persoonlijk uit te voeren. Wanneer er een bezoeker aan de deur staat kan er een beeld van deze persoon weergegeven bij de toegangscontrole. Het intercomsysteem kan vervolgens de deur automatisch openen voor deze bezoeker. Het biedt dus veiligheid, maar ook professionaliteit. Voor in de avond is dit tevens een optie. Zeker omdat veel van deze beveiligingssystemen met ingebouwde zaklamp komen, kunt u met zekerheid de deur openmaken, of bewust dicht laten. Bent u geïnteresseerd geraakt in een van deze toegangscontrolesystemen, of wilt u ook andere beveiligingssystemen verkennen? Ga naar Arend Beveiliging!

 

https://arendbeveiliging.nl/