Car hire cyprus
Image default
Offers

Als je deze voorwerpen in je auto hebt ga je een stuk veiliger de weg op

Het kan maar zo gebeuren, je staat stil aan de kant van de weg omdat je pech hebt. Het is dan bijvoorbeeld wel handig dat je een gevarendriehoek en een veiligheidshesje bij je hebt, op deze manier ben je goed te zien. Maar als er wat mankeert met de auto is een autoverzekering weer hartstikke fijn. Wil je weten welke voorwerpen nog meer prettig zijn voor de veiligheid? Lees dan snel verder!

 

Deze voorwerpen moet je zeker in je auto hebben

 

Stop je rijbewijs in je portemonnee

Een rijbewijs; het pasje die alle bestuurders hebben. Maar niet iedereen draagt een rijbewijs altijd bij zich. Als je geen rijbewijs bij je hebt kan het maar zo zijn dat je een boete van €95 riskeert en dit wil je natuurlijk niet. Stop daarom je rijbewijs en je portemonnee of mobiel, zodat je zeker weet dat je hem niet vergeet.

 

Een reserveband in de kofferbak

Goed om te weten: de bandenspanning van een reserveband moet 0,5 hoger liggen, zodat hij meteen klaar is voor gebruik. Maar het kan maar zo zijn dat je niet weet hoe je een band moet verwisselen dan denk je er waarschijnlijk ook niet zo snel over na om een reserveband in je auto te leggen. Maar dit is verplicht! Leg ook meteen een schroevendraaier, kruissleutel, krik en wielmoeren in de auto. Anders is het lastig om de band te verwisselen.

 

Verzeker je in meerdere landen

Een groene kaart laat zien dat je verzekerd bent, het zegt namelijk dat je aan autoverzekering hebt. De kaart is dan ook zeer handig als je een reis gaat maken, hier staat namelijk op in welke landen je verzekerd bent. Daarnaast staan ook de telefoonnummers, zodat je met pech altijd kan bellen.

 

Een verbanddoos in het dashboardkastje

Het kan maar zo gebeuren dat je iets oploopt in de auto, bijvoorbeeld dat je in je vinger snijd. Het is daarom handig om pleisters te hebben. Een verbanddoos is daarom perfect, maar ook verplicht in sommige landen. Denk aan; Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, Slowakije en Turkije.

 

veiligheid boven alles met een gevarendriehoek

Leg er daarom voor de zekerheid 1 in de kofferbak. Een gevarendriehoek is een waarschuwingsbord. Het kan namelijk voorkomen dat je stil komt te staan langs de weg, en aan de hand van deze driehoek kan je andere weggebruikers waarschuwen. Zet de gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van de auto.In Nederland mag je bij pech of een ongeluk ook alleen de waarschuwingslichten gebruiken. Doen deze het niet? Dan ben je alsnog aangewezen op de gevarendriehoek. In veel Europese landen is het wel verplicht om altijd een gevarendriehoek in de auto te hebben.

 

Een noodhamer kan je leven redden

Het is dan ook de nachtmerrie van elke automobilist, maar het kan zo gebeuren; met de auto het water raken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Als je een noodhamer in de auto hebt kan je de ruit los slaan, waardoor je gemakkelijk uit de auto komt. Het verstandigst is om meer dan 1 hamer in de auto te hebben, er is niks zo vervelend al 1 hamer doorgeven in een noodsituatie

 

Een reservelamp in de auto

Als je met een kapotte lamp rijdt kan het maar zo zijn dat je binnenkort een boete van €140 binnen hebt gesleept. Leg daarom altijd een reservelamp in je auto, zelfs als je het zelf niet kan vervangen. Je hebt vast wel vrienden of familie die dit voor je willen doen.

 

Val op met een veiligheidshesje

Als je stil langs de weg staat door een ongeluk of pech, is vaak het eerste wat we doen de gevarenlichten aan. En dit is top, zo weten andere weggebruikers dat de auto stilstaat. Maar als je zelf uit de auto stapt moet je ook zichtbaar kunnen zijn, als auto’s snel rijden zien ze je namelijk niet. Trek daarom altijd een veiligheidshekje aan zodat je goed zichtbaar bent!

 

Een autoverzekering afsluiten

Als je alle bovengenoemde voorwerpen in je auto hebt, ben je zeker een stuk veiliger op de weg. Maar ongelukken kunnen nog steeds gebeuren, daarom is het altijd verstandig om een autoverzekering bij InShared af te sluiten. Op deze manier weet je namelijk dat je goed verzekerd bent. Wil je meer weten over deze partij? Neem dan gerust een kijkje op de website, hier staat meer informatie op.

 

https://www.inshared.nl/