Car hire cyprus
Image default
Business / Transportation and Logistics

Achteruitrijcamera op de boot

Achteruitrijcamera op de boot

 

Achteruitrijcamera’s zijn tegenwoordig erg gewild. Bestuurders van grote en speciale voertuigen kunnen namelijk lang niet altijd zien wat er allemaal aan de achterkant gebeurd. Dit kan erg onhandig zijn en soms zelfs tot ongelukken leiden. Dat is natuurlijk niet nodig en dat leidt tot weer meer tijd en geld verspilling.

Een achteruitrijcamera werkt als volgt; je moet een camera en een monitor hebben. Deze kan je met bedrading, maar je kan ook een draadloze achteruitrijcamera kopen. Deze worden dan vervolgens geïnstalleerd door professionele monteurs. De camera komt op de gewenste kant en wordt op de goede hoek ingesteld. De monitor komt dan in de cabine van de bestuurder zodat die snel op het beeldscherm kan kijken om te zien wat er allemaal gebeurd in het zicht van de camera. Dat zicht kan je dus vaak niet zien met alleen maar spiegels.

Als je een achteruitrijcamera tegenkomt, dan zitten deze vaak op de achterkant van een vrachtwagen of bestelbusje. Logisch ook, want ook die voertuigen hebben het nodig. Andere voertuigen die een camera nodig zouden hebben zouden van de landbouw kunnen zijn. Die machines werken vaak op ongelijke grond en daarvoor moet de camera dus erg stevig zijn.

Nog een voertuig, waar camera’s steeds vaker op voorkomen, is een boot. Het klinkt misschien gek, omdat je het niet zo maar verwacht,  maar ook bij boten heb je hoeken die je simpelweg niet kan zien. Bootbestuurders moeten ook goed kunnen zien wat er precies voor, naast of achter ze gebeurd. Bij een camera die op een boot wordt geïnstalleerd geld de natuurlijke eis dat deze waterdicht moet zijn. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat wanneer de camera toch nat wordt, of het zout of brak water is.

Een camera op een boot kan ook aan de zijkanten. Dit is handig voor het aanmeren of het passeren van andere boten. Aan de voorkant kan een camera ook handig zijn. Dit omdat de schipper dan beter zicht heeft op de sluis waar hij door heen vaart.

Achteruitrijcamera’s komen dus bij welk voertuig dan ook, altijd handig van pas.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl