Car hire cyprus
Image default
Offers

Aanhangwagen kopen

Een aanhangwagen kopen, dat doe je vast niet iedere dag. Je weet dus ook vast niet waar je het beste zijn kunt voor zo’n aankoop. Tegenwoordig worden aanhangwagens zelfs bij je voor de deur afgeleverd. De locatie van de aanhangwagen dealer is dus niet zo belangrijk.  

 

Wanneer je van plan bent om een aanhangwagen te kopen is het belangrijk om te weten waar je de aanhanger voor wil gaan gebruiken. Wanneer je dat weet, weet je ook het juiste type aanhangwagen die het beste is voor jou klussen. 

Weet je nog niet welk type aanhangwagen geschikt is, bedenk dan wat de volgende punten aan moeten voldoen:

  • Afmetingen

  • Draagvermogen

  • Functies 

  • Toebehoren

Vervolgens is het belangrijk om te weten of je de aanhanger in kwestie nog in het echt wil zien want dan is de locatie van de dealer wel belangrijk. De meeste aanhangwagen dealers zijn wel online actief, zo kan je gemakkelijk en snel de juiste locatie kiezen en eventueel de aanhangwagen thuis laten bezorgen.

 

Er zijn tegenwoordig aanhangwagens in verschillende materialen. Eerst werden aanhangwagens allemaal gemaakt van hout. Tegenwoordig worden de meeste aanhangers gemaakt van aluminium of staal. 

De aluminium aanhangwagens zijn lichter, de aanhangwagens die gemaakt worden van staal zijn robuuster en sterker.

Waar moet je op letten bij het kopen van een aanhanger

Bij het kopen van een nieuwe aanhangwagen is het ook belangrijk om de staat van de aanhangwagen te controleren. Je kan er natuurlijk vanuit gaan dat deze in de juiste staat verkeerd, maar voor verrassingen komen te staan is makkelijk te voorkomen door een kritisch rondje te maken om de aanhangwagen.

Tweedehands aanhangwagen kopen

Wanneer je een tweedehands aanhangwagen wil gaan aanschaffen is het goed om te weten dat je altijd bepaalde onderdelen goed moet controleren. Deze aanhangwagen is natuurlijk al een tijdje gebruikt en deze bevat dus ook gebruikerssporen. Controleer de volgende onderdelen zorgvuldig:

  • Banden, controleer de banden op slijtage en profiel.

  • As(sen), een as kan krom staan door te zwaar beladen van de aanhanger.

  • Chassis, kijk of er roestplekken op de aanhanger zitten, dit zegt veel over het onderhoud en gebruik van de aanhanger.

  • Verlichting, controleer alle verlichting, dit kan gemakkelijk en snel, controleer ook of de kabels er nog netjes uitzien.

  • Vloerplaat, als een aanhangwagen altijd buiten heeft gestaan kan een vloerplaat gaan rotten.

  • Oplooprem, de oplooprem moet naar behoren werken, een oplooprem repareren is namelijk erg lastig en een compleet nieuwe oplooprem is erg prijzig.

Tweedehands aanhangwagens zijn momenteel erg in trek. Het zal dus ook lastig zijn de juiste aanhanger te vinden. 

Goedkope aanhangwagen kopen

Wanneer is een aanhangwagen goedkoop? Voor iedereen is dit anders. Maar uiteindelijk wil iedereen wel een goedkope aanhangwagen kopen. Wat in verhouding een goedkope aanhangwagen is, is het type bakwagen ongeremd. 

Aanhanger aanbieding

Door een aanbieding kan een ander type aanhangwagen ook goedkoop zijn. Omdat tegenwoordig aanhangwagen dealers op internet actief zijn kan je dit gemakkelijk op elkaar afstemmen.

Garantie van aanhangwagens

De garantie voor aanhangwagens is niet overal hetzelfde. Sterker nog voor sommige onderdelen is de garantieduur al anders. Iedere aanhangwagen dealer is verplicht om minimaal één jaar garantie te geven.

https://www.aanhangwagendirect.nl/